Gillekören  - 2019

 

 

 

Hjärtats nyckel heter sång

Gillekören är en blandad kör som grundades 1962 och har sjungit av hjärtans lust i 56 år.

Kören har genom åren haft en varierande repertoar med allt från kyrkomusik och traditionell körmusik till visor och svängiga evergreens, på svenska, finska och engelska.

Markus Nordström är vår mycket kunniga och inspirerande dirigent.

Kören har flera permanent återkommande uppträdanden, bl.a. vid Kårböle Gilles familjefest veckoslutet efter trettondagen, vår moderförening Haga Svenska Förenings Runebergsfest i februari, vår vårbasar på palmsöndagen, vid HSMF:s Allsång på Roddstadion första måndagen i juni, Haga Svenska Förenings Svenska Dagen -fest, Körernas Runda i samband med Art Goes Kapakka i augusti samt vår julkonsert i december i Munksnäs kyrka.

Vi sammarbetar gärna med andra körer. Hösten 2018 hade vi en konsert tillsammans med flickkören Sandur från Sandels musikskola, som eventuellt går av stapeln igen hösten 2019, och på hösten-vintern 2019 står Degerby Bortblandade Kör i turen. På våren 2020 är det meningen att vi företar oss en lite körturné.

Tonbildning har stått på programmet i februari 2019 och mera följer i maj och september.

Vi är för närvarande ungefär 25 aktiva sångare i kören. Torsdag är sångdag!

Vi tar gärna emot nya korister, speciellt bland herrarna - kontakta då ordförande om insjungning.


Övningar torsdagar kl. 18.30-21.00 på Elsebo, Byavägen 15 i Södra Haga. Vår suveräna körlokal är som klippt och skuren för sång- och dansövning samt konfirmationsmottagning, födelsedagar m.m. Kontakt för hyrande av lokalen: elsebohaga@gmail.com.

 

Janina Grönholm, ordförande - tel: 050 516 0506

Gillekörens e-post: gillekoren@gmail.com