År 2019

Gillekören önskar er alla ett Gott Nytt År!

 

 

Hjärtats nyckel heter sång

Gillekören är en blandad kör som grundades 1962 och har sjungit av hjärtans lust i 56 år.

Kören har genom åren haft en varierande repertoar med allt från kyrkomusik och traditionell körmusik till visor och svängiga evergreens.

Markus Nordström är vår mycket kunniga och inspirerande dirigent.

Kören arrangerar en Julkonsert varje år som i år går under benämningen Adventskonsert. Vi sammarbetar gärna med andra körer. I höstas hade vi en lyckad gemensam konsert med flickkören Sandur från Sandels musikskola. Till våren hoppas vi kunna bjuda på en konsert tillsammans med någon annan kör.

Varje år har vissa återkommande engagemang och uppträdanden.ex. Svenska dagen i november firas med sång på Elsebo med Haga Svenska Förening. Sixten Lundberg var festtalare i år.  Till standarduppträdanden hör även sång på Kårböle Gilles familjefest i januari, samt Runebergsfest i februari. 

Gillekören deltar i juni på Allsången på Roddarstadion och i augusti har vi flera år uppträtt på olika restauranger och barer i Körernas runda under  Art Goes Kapakka - veckan. Väldigt roligt!

På Palmsöndagen arrangerar vi en fantastisk basar där Gillekören uppträder. Kom och njut nästa gång av musiken och de goda varorna som säljs. Vi har både kafé och lotteri.

Vi är för närvarande ungefär 25 aktiva sångare i kören. Torsdag är sångdag!

Vi tar gärna emot nya korister, speciellt önskar vi att nya tenorer skulle sjunga in. Kom med och sjung!  .
 

 

 

Övningar torsdagar kl. 18.30-21.00 på Elsebo, Byavägen 15 i Södra Haga.


Janina Grönholm, ordförande - tel: 050 516 0506

Maria Parker, sekreterare -       tel: 040 726 0707

Gillekörens e-post: gillekoren@gmail.com

 

 

Gillekören övar i Elsebo som även kan hyras för fester, andra tillställningar och möten. Ta gärna kontakt via Elsebos  Facebook sida eller via e-post : elsebohaga@gmail.com